Νεότητα Θήρας

Ιστολόγιο του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού & Νήσων

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ - ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ 2016-2017

Φωτογραφικό υλικό από την προετοιμασία/υλοποίηση δραστηριοτήτων από το χωριό του Ακρωτηρίου και του Μεγαλοχωρίου στο πλαίσιο της γιορτής των Χριστουγέννων.

Για πρώτη φορά οι δύο κατηχητικές συντροφιές πραγματοποίησαν μια εκδρομή διαφορετική από κάθε προηγούμενη, προορισμός το Γηροκομείο Θήρας στην Έξω Γωνιά. Με ευχές και χαρούμενες φωνές, με Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και γλυκίσματα στολίστηκε η Κυριακή 18/12/2016 για τους ηλικιωμένους του νησιού μας. Εμπνευστές του φετινού χαιρετισμού και της αναγγελίας της χαρμόσυνης είδησης της του Χριστού γεννήσεως ήταν ο εφημέριος Μεγαλοχωρίου π.Μάρκος και ο εφημέριος Ακρωτηρίου π.Βασίλειος, που συνόδευσε μελωδικά την παραμονή όλης της αποστολής. Κοινός σκοπός ήταν τα παιδιά να προσφέρουν χαρά, να δώσουν ελπίδα, να χαρίσουν απλόχερα την αγάπη τους στην τρίτη ηλικία. Αναμφισβήτητα η μέρα έφερε συγκίνηση και αποτέλεσε ένα ιδανικό σκηνικό στην αποτύπωση του νοήματος της γέννησης του Χριστού μας.

"Ο Θεός έγινε άνθρωπος, για να γίνουμε εμείς Θεοί".

Οι ηλικιωμένοι του γηροκομείου θήρας τραγούδησαν μαζί με τα παιδιά τα κάλαντα, συζήτησαν και αντάλλαξαν ευχές για τις γιορτές των Χριστουγέννων και τη νέα χρονιά.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου