Νεότητα Θήρας

Ιστολόγιο του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού & Νήσων

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΗΡΑΣ, ΑΜΟΡΓΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ


Με την ευκαιρία της εορτής των προστατών της Παιδείας μας και των Ελληνικών Γραμμάτων, Αγίων Τριών Ιεραρχών, το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και Νήσων διοργάνωσε χθές Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015 εορταστική εκδήλωση στην Χριστιανική Εστία της Μητροπόλεως, την οποία παρακολούθησαν αρκετοί εκπαιδευτικοί και μαθητές των σχολείων της Θήρας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του αρχιμ. Καλλίνικου Ρούσσου από την Ιερά Μονή του Προφήτου Ηλία Θήρας με θέμα:

«Πρότυπα χριστιανικής ζωής και συμπεριφοράς κατά τους Τρείς Ιεράρχες».

Στην συνέχεια, ο προϊστάμενος του Γραφείου Νεότητας, αρχιμ. Χριστοφόρος Καραμολέγκος ενημέρωσε για μια νέα προσπάθεια του Γραφείου Νεότητας να προσεγγίσει το ενδιαφέρον των νέων για την Εορτή των Τριών Ιεραρχών με την προκήρυξη διαγωνισμού έκθεσης ιδεών μεταξύ των μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων της Μητροπόλεως.

Τα θέματα που επιλέχθηκαν φέτος ήταν:

Α) Για τους μαθητές του Γυμνασίου:

«Ο αληθινός φίλος είναι γλυκύτερος και από αυτή την παρούσα ζωή. Είναι δηλαδή καλύτερο για μας να σβήσει ο ήλιος, παρά να στερηθούμε τους αληθινούς φίλους μας.» (Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος.)  Έχοντας υπόψη την παραπάνω θέση του Αγίου, ποια θεωρείτε ότι είναι η σημασία  της φιλίας στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Β)  Για τους μαθητές των Λυκείων:

«Ανάλογα με το ήθος του άρχοντα πλάθονται συνήθως οι υπήκοοι, ώστε, όποιοι είναι οι ηγέτες, κατ’ ανάγκη τέτοιοι είναι και οι οδηγούμενοι.» (Μέγας Βασίλειος.)  Θεωρείτε ότι ο λόγος του Αγίου, έχοντας υπόψη τη σύγχρονη πραγματικότητα,  παραμένει διαχρονικός;  Διατυπώστε δικαιολογώντας την άποψή σας.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού κ’ Νήσων κ. Επιφάνιος  μαζί με τον Διευθυντή του Γενικού Λυκείου Θήρας, κ. Μανώλη Καραμολέγκο βράβευσαν τους Θηραίους μαθητές που σύμφωνα με την κρίση επιτροπής φιλολόγων έγραψαν τις πιο άρτιες εκθέσεις. Ευχάριστη έκπληξη ήταν ότι την πρωτιά τόσο στο Γυμνάσιο όσο και στο Λύκειο κέρδισαν μαθητές από το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Ίου. Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε την εκδήλωση ευχαριστώντας τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την ενεργό συμμετοχή τους στον διαγωνισμό έκθεσης και μοίρασε στους μαθητές ευλογία το εγκόλπιο της Θείας Λειτουργίας.

Για την ιστορία οι μαθητές που κέρδισαν τον διαγωνισμό έκθεσης είναι:

ΛYKEIO
1ο Βραβείο  Παυλοπούλου Ευαγγελία,  Α' Λυκείου Ίου
2ο Βραβείο Πιτσικάλης Μιχαήλ, β΄Γενικού Λυκείου Φηρών
3ο Βραβείο Κώφ Μαριάνθη, γ΄Λυκείου Ίου

ΓΥΜΝΑΣΙΟ
1ο Βραβείο Μαυρομμάτη Ειρήνη, γ΄γυμνασίου Ίου
2ο Βραβείο Νικηφόρου Βερόνικα, β΄γυμνασίου Ίου
3ο Βραβείο Πελέκη Μαρία, γ΄γυμνασίου Μεσσαριάς













Οι εκθέσεις των βραβευθέντων μαθητών για την εορτή των Τριών Ιεραρχών 

κάντε (κλίκ) εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου