Νεότητα Θήρας

Ιστολόγιο του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού & Νήσων

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Α' Ανταπόκριση από την φετινή μας Κατασκήνωση στην Ανάφη...

Για μια ακόμα χρονιά με την ευλογία της Παναγίας της Καλαμιώτισσας ξεκίνησαν οι φετινές κατασκηνώσεις της Ιεράς μας Μητροπόλεως στο ομώνυμο και πανέμορφο μοναστήρι της Ανάφης. Πρώτοι κατασκηνωτές τα 34 κορίτσια (σε 5 ομάδες) του Δημοτικού που με ενθουσιασμό και χαρούμενη διάθεση έδειξαν από την αρχή ότι θέλουν να ζήσουν έντονα και δημιουργικά την εμπειρία της κατασκήνωσης.

Η άφιξη στο μοναστήρι της Παναγίας Καλαμιώτισσας χθες το απόγευμα συνοδεύθηκε από αγιασμό για να λάβουν όλοι, ιερείς, στελέχη, βοηθητικό προσωπικό και παιδιά την ευλογία του Θεού.











Το δείπνο έγινε ανάρπαστο (σουφλέ) και οι γάτες έμειναν νηστικές...

Θέμα των κατηχήσεων κατά την φετινή κατασκηνωτική περίοδο είναι "τα μυστήρια στην λατρεία της Εκκλησίας και οι καρποί του Αγίου Πνεύματος" . Την πρώτη μέρα η κατήχηση περιελάμβανε αναφορά στον τίτλο της κατασκήνωσης "ΠΟΡΕΥΘΕΝΤΕΣ" (Ματθ. 28, 19) και στα λόγια του Κυρίου κατά την Ανάληψή Του.


Πρωϊνή προσευχή και έπαρση σημαίας

Η χαρά των παιδιών "απογειώθηκε" στην κοντινή παραλία όπου απόλαυσαν την θάλασσα και παιχνίδια στην άμμο.





Θα έχουμε τακτικές ανταποκρίσεις από την Ανάφη. Να υπενθυμίσουμε σε όσους γονείς ενδιαφέρονται ότι οι δηλώσεις συμμετοχής για τις επόμενες περιόδους (δες εδώ) συνεχίζονται (Παιδικός Σταθμός Γλυκογαλούσης Καρτεράδου, Δευτέρα- Παρασκευή,από 2:00-4:00μ.μ).







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου