Νεότητα Θήρας

Ιστολόγιο του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού & Νήσων

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

4η ΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 1 Οκτωβρίου η 4η ημερίδα νεότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας Αμοργού & Νήσων στα Φηρά Θήρας. Κατά την ημερίδα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού & Νήσων κ. Επιφανιος τέλεσε τον αγιασμό για την έναρξη της νέας ιεραποστολικής χρονιάς για τους κατηχητές τους οποίους κάλεσε να εργαστούν με ζήλο και αυταπάρνηση για την οικοδομή και την πνευματική καρποφορία των νεανικών ψυχών.
 Στην συνέχεια ο Αιδεσιμολογιώτατος πρωτ. Θεόδωρος Κουμαριανός λέκτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών ανέπτυξε το θέμα:  «Η διάταξη της Θείας Λειτουργίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία και η συμβολή της στην κατήχηση». Παραδόθηκε η κατηχητική ύλη τα βοηθήματα και ο ετήσιος προγραμματισμός για την νέα κατηχητική χρονιά στα στελέχη του νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως.
Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος ενώ παράλληλα ο π. Θεόδωρος Κουμαριανός ερμήνευε τα τελούμενα. Ακολούθησε συζήτηση και δόθηκαν οι κατηχητικές κατευθύνσεις με βάση την λειτουργική κατήχηση.

Εκ του ΓΡΑΦΕΙΟΥ νεότητας











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου