Νεότητα Θήρας

Ιστολόγιο του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού & Νήσων

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ Π. ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΡΒΑΡΗΓΟ

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 στις 6:30 το απόγευμα, στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου του ομώνυμου Δήμου της Αττικής, στα πλαίσια της κοπής της ενοριακής βασιλόπιτας, μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, έγινε από τους Ιερείς του Ναού, απονομή τιμητικής διάκρισης στον αιδεσιμότατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Βαρβαρήγο, τέως εφημέριο Οίας. 
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κα Μ Ανδρούτσου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, διευθυντές σχολίων, και μέλη Δ. Σ. πολιτιστικών φορέων του Δήμου. 
Στην ομιλία του ο Προϊστάμενος του Ναού π. Ματθαίος Χάλαρης είπε για τον παπά-Γιάννη: Έχει μια ιδιαίτερη ιδιότητα για εμάς. Δεν είναι ευεργέτης του Ναού, δεν είναι ένας οικονομικός παράγοντας της πόλης, δεν είναι πρόσωπο που κατέκτησε επιστημονικές μεγάλες επιδόσεις, είναι όμως ένας άνθρωπος που με την παρουσία του γλύκανε τις ψυχές μας. Με το χαμόγελό του και τη συμπεριφορά του, έγινε για μας ένας ευλογημένος και τόσο πολύτιμος φίλος πρώτα απ’ όλα, αλλά και πνευματικός συγγενής. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος μέσα από το ήθος του και την εμπειρία του, αλλά και τα χαρίσματα με τα οποία κόσμησε και την ψυχή του και τη διακονία του, γίνεται για όλους εμάς ένα τρανό παράδειγμα: Τι σημαίνει να αγαπήσεις το Θεό και να του αφιερώσεις όλη σου τη ζωή. Έκανε ένα υπέροχο ποιμαντικό έργο το οποίο δεν θα το δείτε καταχωρημένο σε βιβλία ποιμαντικής, αλλά στις καρδιές των ανθρώπων που είχαν τη χαρά και την ευλογία να τον επισκεφθούν, και να γνωρίσουν έναν άνθρωπο ο οποίος κυριολεκτικά αγάπησε την Παναγία μας, το Ναό της, το ποίμνιό του, και έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να του προσφέρει χάρη και ευλογία. Ιδιαίτερα όμως τον ευχαριστούμε διότι τα τελευταία χρόνια βρίσκεται ανάμεσά μας.  Εμείς τον ονομάζουμε, «ο παππούς μας»! γιατί τον χαιρόμαστε και αποτελεί για μας μια διαρκή υπόμνηση, τι σημαίνει Ιερωσύνη αγέραστη. Τι σημαίνει άνθρωπος ο οποίος φλέγεται με νεανικό ζήλο για το Άγιο Θυσιαστήριο. Δεν παραιτείται ο Ιερέας. Δεν συνταξιοδοτείται ο Ιερέας. Αλλά συνεχίζει να ιερουργεί, τόσο στο εδώ Άγιο Θυσιαστήριο, όσο και στο υπερουράνιο. Κι εμείς αυτό ευχόμαστε. Να του μοιάσουμε. Κι αν ο Θεός μας δώσει τόσα Χρόνια όσα είναι ο Παπαγιάννης, να μη σταματήσουμε μέρα και νύχτα να βρισκόμαστε μέσα στο Ναό, μέσα στο Ιερό βήμα και να τελούμε με τις δυνάμεις που θα μας δώσει ο Θεός, τη Θεία Λειτουργία. Αυτό που μας δείχνει είναι ότι ούτε τα προβλήματα υγείας τον κατέβαλαν. Δίνει κάθε μέρα τη μάχη, και είναι νικητής. Διότι πάντοτε ξέρει ότι γι αυτόν η θεραπεία είναι μόνο μέσα στο Ναό. Κι έτσι λοιπόν τον έχουμε κάθε μέρα κοντά μας. Όμως θα ήταν άδικο, να μην πούμε και κάτι ακόμη. Ο άνθρωπος που ηρωικά στέκεται δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια και τον στηρίζει, είναι η πρεσβυτέρα του, για την οποία αξίζουν πολλά χειροκροτήματα.  Αλλά και τα παιδιά του, όχι μόνο τα φυσικά γιατί ανάμεσα σ’ αυτά βάζει κάπου κι εμάς.  
Ο πατήρ Ιωάννης με δυσκολία από το πρόβλημα υγείας του αλλά και από τη συγκινησιακή φόρτιση, ευχαρίστησε τους Ιερείς του Αγίου Δημητρίου, τους συντελεστές της εκδήλωσης  και τον κόσμο που παραβρέθηκε, ενώ τους παρότρυνε να βρίσκονται πάντα κοντά στο Θεό, την Παναγία και όλους τους Αγίους. 
Στη συνέχεια ο π. Ματθαίος απένειμε την τιμητική πλακέτα η οποία ανέφερε:
ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, 
ΑΠΟΝΕΜΕΙ ΤΩ ΑΙΔΕΣΙΜΟΤΑΤΩ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΩ ΠΑΤΕΡΑ ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΡΒΑΡΗΓΟ, 
ΕΙΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΑ ΨΥΧΙΚΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ, ΜΕΘ’ ΩΝ ΕΚΟΣΜΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΙΕΡΑΤΙΚΗΝ ΔΙΑΚΟΝΙΑΝ ΤΟΥ.
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου