Νεότητα Θήρας

Ιστολόγιο του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού & Νήσων

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

EOΡΤΗ ΝΕΟΤΗΤΑΣ 2014 ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΗΡΑΣ, ΑΜΟΡΓΟΥ & ΝΗΣΩΝ

  
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 11 Μαΐου 2014  η Εορτή Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και Νήσων στο Δημοτικό Γήπεδο Καμαρίου. Το κυρίως πρόγραμμα της εορτής περιελάμβανε αθλοπαιδιές μεταξύ των παιδιών που προσήλθαν από τις κατηχητικές συντροφιές όλων των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως, κάτι που έδωσε μεγάλη χαρά στα παιδιά που διαγωνίστηκαν.

Την εορτή προλόγισε με σύντομο χαιρετισμό ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας, Αρχιμ. Χριστοφόρος Καραμολέγκος, ο οποίος με συνέπεια ασχολείται τα τελευταία χρόνια στην οργάνωση και υποστήριξη των κατηχητικών δράσεων της νεότητας.

Τα παιδιά έψαλλαν το Χριστός Ανέστη και στην συνέχεια έγιναν οι πρωταγωνιστές της εορτής με την άμεση έναρξη των αθλοπαιδιών. Πλήθος παιδιών Προσχολικού, Κατωτέρου και Μέσου Κατηχητικού με τον αυθόρμητο ενθουσιασμό τους συμμετείχαν στα παιχνίδια που οι διοργανωτές - κατηχητές είχαν προετοιμάσει ανά  ηλικιακή κατηγορία. Αρκετά παιδιά Ανώτερου κατηχητικού, αυριανά στελέχη του Γραφείου Νεότητας, βοήθησαν στην διοργάνωση των παιχνιδιών και αποκόμισαν χρήσιμες εμπειρίες για ανάλογες διοργανώσεις στο μέλλον.

Ο π. Χριστοφόρος παρουσιάζοντας την εκδήλωση υπογράμμισε στα παιδιά την σημασία της συμμετοχής και της ενότητας που είναι ανώτερη πνευματικά από εκείνη της νίκης.

Στο τέλος των διενοριακών αθλοπαιδιών, ακολούθησε παρέλαση όλων των κατηχητικών ομάδων στο Γήπεδο, τα οποία έφεραν για πρώτη φορά φέτος δική τους σημαία με το λογότυπο της Ι. Μητροπόλεως. Στο σημείο αυτό, το πρόγραμμα της εορτής περιελάμβανε και μικρό καλλιτεχνικό κομμάτι με σύντομο σκετς και ποιήματα από τα παιδιά, καθώς και το κατηχητικό τραγούδι «ο Δείπνος» που όλα μαζί τα παιδιά τραγούδησαν από κοινού. Σε όλα τα παιδιά μοιράστηκαν έπαινοι και αναμνηστικά ενθύμια.

Την εκδήλωση έκλεισαν με την ευλογία τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & νήσων, κ. Επιφάνιος και ο φιλοξενούμενος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας & Σπάρτης, κ. Ευστάθιος, οι οποίοι μίλησαν και ευχαρίστησαν τα παιδιά για την ευρεία συμμετοχή τους στην Εορτή Νεότητας και ευχήθηκαν ο λόγος του Θεού να καρποφορήσει στις ψυχές τους και να γίνει το θεμέλιο της ζωής τους.

 Με αυτό τον όμορφο τρόπο, μέσα στην αγκαλιά του Θεού και με τον συγκεντρωμένο κόσμο να έχει απολαύσει ένα πανέμορφο ανοιξιάτικο απόγευμα έληξε και η φετινή Εορτή Νεότητας, αφήνοντας στα παιδιά μας την αίσθηση της προσμονής για την νέα κατηχητική χρονιά.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους εκείνους που κοπίασαν για την οργάνωση και πραγματοποίηση της Εορτής Νεότητας 2014 που για δεύτερη συνεχή χρονιά κατάφερε να ενώσει όλα τα κατηχούμενα παιδιά της Ι. Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού & νήσων.

Εκ μέρους
Του Γραφείου Νεότητας

Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού & Νήσων.

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ:



ΦΩΤΟ:











Πλούσιο φωτογραφικό υλικό εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου