Νεότητα Θήρας

Ιστολόγιο του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού & Νήσων

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΡΑΣ ΑΜΟΡΓΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΤΗΤΑ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Σαντορίνη 8/1/2016

Προς: 
Τους Διευθυντές των σχολείων Β/θμιας εκπ/σης Ιεράς Μητροπόλεως
Τους φιλολόγους και θεολόγους των σχολείων Β/θμιας εκπ/σης Ιεράς Μητροπόλεως

ΘΕΜΑ:  «ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ»
Η Ιερά Μητρόπολη Θήρας Αμοργού και Νήσων με την ευκαιρία της εορτής των τριών Ιεραρχών προκηρύσσει διαγωνισμό έκθεσης ιδεών μεταξύ των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων της Μητροπόλεώς μας. Σε συνέχεια του από 15/12/2015 ηλεκτρονικού εγγράφου μας σας ανακοινώνουμε τα θέματα του διαγωνισμού τα οποία είναι αναρτημένα και στο http://neotitathiras.blogspot.gr/ 

ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ:
Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος σημειώνει μεταξύ των άλλων: «Καθήκον εκείνου που παίρνει είναι να δίνει». Σε μια σύντομη επιστολή 350-400 λέξεων που απευθύνετε ως μαθητικό συμβούλιο σε κάποιον οικονομικά ισχυρό της περιοχής σας (άτομο, φορέα κλπ.), αξιοποιείτε τη φράση αυτή, για να τον πείσετε, ώστε να συνδράμει υλικά σε μια κοινωφελή δραστηριότητα που του προτείνετε.

ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ:
Στην Ποιμαντορική του Εγκύκλιο για την πρωτοχρονιά του 2016 ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής: «Ζούμε σε σκοτεινές και ταραγμένες ημέρες… Δυσχερής οικονομική κατάσταση, φτώχεια δυσβάστακτη, στέρηση και των αναγκαίων αγαθών… και τόσα άλλα δεν αφήνουν μέσα μας να μένει η γαλήνη και η αισιοδοξία… Ας αγωνιστούμε λοιπόν πνευματικά μέσα στην σημερινή εποχή της οικονομικής δυσχέρειας. Ας ανοίξουμε την καρδιά μας σε όλους τους αδελφούς μας. Ας επιδείξουμε αγάπη αφειδώλευτη. Ας προσφέρουμε απλόχερα βοήθεια σε αναξιοπαθούντες αδελφούς μας».
Παίρνοντας αφορμή από την περικοπή αυτή και αφού μελετήσετε προσεκτικά τα συνοδευτικά κείμενα που βρίσκονται αναρτημένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://neotitathiras.blogspot.gr, να συντάξετε ένα άρθρο 500-600 λέξεων που θα δημοσιευόταν σε μαθητική εφημερίδα και στο οποίο να καταδεικνύετε την επικαιρότητα των πατερικών απόψεων σε σχέση με το φωτισμό των αιτίων και την υπόδειξη τρόπων αντιμετώπισης της σημερινής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που μαστίζει τον τόπο μας αλλά και άλλες περιοχές του κόσμου μας.

Τα θέματα αντλούν αφορμή από τα κείμενα των Αγίων Καππαδοκών Πατέρων που έχουν δοθεί ήδη από 15/12/2015 και τα οποία είναι και αυτά αναρτημένα στο παραπάνω blog. (http://neotitathiras.blogspot.gr/. Ή «ΝΕΟΤΗΤΑ ΘΗΡΑΣ») Τα επισυνάπτουμε επιπλέον και στο παρόν έγγραφο.
Οι εκθέσεις των μαθητών θα πρέπει να έχουν αποσταλεί:
Σε κλειστό φάκελο ταχυδρομικά (ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΤΗΤΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ- ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΡΑΣ ΑΜΟΡΓΟΥ & ΝΗΣΩΝ- ΦΗΡΑ- ΘΗΡΑ ΤΚ. 84700- υπ΄οψιν Αρχ. Χριστοφόρου Καραμολέγκου) ή ηλεκτρονικά (στο email: neotitathiras@yahoo.gr)  μέχρι 20/1/2015 στις 23:00.
Η έκθεση θα επισυνάπτεται από μια ξεχωριστή σελίδα στην οποία θα αναφέρεται :
«ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Ι.Μ.ΘΗΡΑΣ ΑΜΟΡΓΟΥ & ΝΗΣΩΝ»
Το ονοματεπώνυμο του μαθητή
Ονοματεπώνυμο γονέων
Την τάξη και το σχολείο στο οποίο φοιτά
Τηλέφωνο επικοινωνίας
Τυχόν email του μαθητή
Οι εργασίες θα αξιολογηθούν από επιτροπή φιλολόγων που θα συγκροτήσει το Γραφείο Νεότητας. Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτες εργασίες  με 200,  100 & 50 ευρώ η κάθε μία για κάθε σχολική βαθμίδα. Η βράβευση θα γίνει επίσημα στην εορτή των Τριών Ιεραρχών που θα πραγματοποιηθεί στη Χριστιανική Εστία στα Φηρά Θήρας την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στις 7:00 μ.μ.

Παρακαλούμε τους Διευθυντές των Σχολείων να ενημερώσουν τους μαθητές δια των Φιλολόγων και Θεολόγων. Για κάθε πληροφορία  μπορείτε να επικοινωνείτε στον Αρχ. Χριστοφόρο Καραμολέγκο, τηλ. Επικοιν. 6948898472

Eκ του γραφείου νεότητας της Ι.Μητροπόλεως Θήρας Αμοργού & Νήσων
Αρχ. Χριστοφόρος Καραμολέγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου