Νεότητα Θήρας

Ιστολόγιο του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού & Νήσων

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΗ & ΤΗΝ ΡΟΔΟ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΡΑΣ
ΑΜΟΡΓΟΥ & ΝΗΣΩΝ


ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΤΗΤΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


3ημερη προσκυνηματική εκδρομή
28 – 30 Οκτωβρίου
στην Σύμη-Ρόδο
(προσκύνημα στην Ι.Μ. Πανορμίτη,  στον Ι.Ν.Αγ. Φανουρίου
και στην Ι.Μ.Παναγίας Τσαμπίκας)

Συμμετοχή  190 Ευρώ!  


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου:  ΣΥΜΗ 

Συγκέντρωση στον Αθηνιό στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης 27η Οκτωβρίου  για αναχώρηση με το Blue Star 2  στις 00:50 για Κω με καμπίνα. Άφιξη στην Κω στις 5:45 π.μ. και άμεση αναχώρηση με το Blue Star Διαγόρα όπου φτάνουμε στην Σύμη στις 8:00 π.μ. Τακτοποίηση και πρωινό στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια θα παρακολουθήσουμε την δοξολογία για την εθνική εορτή στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου. Θα δούμε τα χορευτικά της Σύμης και θα περπατήσουμε στο παραδοσιακό λιμάνι της όπου θα πάρουμε τον καφέ μας. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε τον Πύργο του Ρολογιού και το Ναυτικό Μουσείο. Για όσους το λέει η καρδιά τους θα ανεβούμε τα πεντακόσια σκαλοπάτια, τη γνωστή Καλή Στράτα, μέχρι το Χωριό ή Άνω Σύμη, που, όπως οι περισσότερες παλιές πρωτεύουσες των νησιών, χτίστηκε μακριά από τη θάλασσα υπό τον φόβο των πειρατών. Η θέα είναι εκπληκτική και αλησμόνητη.  Στα στενά δρομάκια θα δείτε τα πρώτα αρχοντικά και πολλές εκκλησίες, μεταξύ τους την Παναγιά Χαριτωμένη και τη μεγάλη Παναγιά του Κάστρου, Θα προσπαθήσουμε να δούμε την περίφημη «Δευτέρα Παρουσία» του 16ου αιώνα. Ένα αριστούργημα του σπουδαίου ζωγράφου και μικρογράφου Γεωργίου Κλόντζα.  Εσπερινός θα γίνει σε ένα γραφικό εκκλησάκι μέσα στην Σύμη.  Το απόγευμα είναι ελεύθερο για βόλτα και αγορά.

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου :ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ-Ι.Μ.ΜΙΧΑΗΛ ΡΟΥΚΟΥΝΙΩΤΗ

Αναχώρηση πρωί από το ξενοδοχείο στις 7:00 π.μ. ώστε να συμμετέχουμε στην Θεια λειτουργία στην Ι.Μονη Ταξιάρχη στον Πανορμίτη. Οι ντόπιοι λένε ότι απ’ όπου και αν ρίξεις ένα μπουκάλι στη θάλασσα, ακόμα κι από τη μακρινή Αυστραλία, αν πραγματικά πιστεύεις, το τάμα σου θα φτάσει στον Πανορμίτη της Σύμης. Το θρησκευτικό αυτό έθιμο, που ξεκίνησε την περίοδο της Τουρκοκρατίας, συνεχίζεται μέχρι σήμερα, και πολλά -σύμφωνα με διηγήσεις- μπουκάλια, όπου μέσα οι πιστοί έχουν γράψει τη διεύθυνση, το όνομα, την παράκληση αλλά και το τηλέφωνό τους, ρίχνουν άγκυρα στην ιερά μονή του Ταξιάρχη Μιχαήλ στη Σύμη ― πόλο έλξης χιλιάδων πιστών όλο τον χρόνο.
Μετά το πέρας της Θειας Λειτουργίας θα πάρουμε ένα καφέ και θα επισκεφτούμε στην Ι.Μονή του Μιχαήλ του Ρουκουνιώτη. Οι ιστορικές μαρτυρίες, χρονολογούν την Μονή Ρουκουνιώτη περί τον Ε΄ μ. Χ. αιώνα, δίδοντάς της την πρώτη θέση στην κλίμακα του παλαιοτέρου χριστιανικού μνημείου της Σύμης.  Θα επιστρέψουμε στην πόλη της Σύμης όπου θα γευματίσουμε και στις 3:00 μ.μ θα πάρουμε το πλοίο για την Ρόδο όπου θα φτάσουμε στις 4:30 μ.μ.
Θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο και αμέσως θα κατευθυνθούμε στον Ι.Ν.Αγ . Φανουρίου όπου θα τελέσουμε την Ι. Παράκληση του Αγίου. Ως γνωστό η εικόνα του Αγ. Φανουρίου (η οποία βρέθηκε στον σημείο που είναι σήμερα ο Ι.Ναός) βρέθηκε με θαυματουργικό τρόπο για πρώτη φορά στα τείχη της Ρόδου και από εκεί διαδόθηκε η τιμή προς τον Άγιο σε όλη την Ορθόδοξη επικράτεια. Στην συνέχεια θα περπατήσουμε μέσα στην παλαιά ιστορική πόλη των ιπποτών και θα ξεναγηθούμε στην ιστορική Ρόδο.
Επιστροφή και ξεκούραση στο ξενοδοχείο.

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου:   Ι.Μ.ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΣΑΜΠΙΚΑΣ-ΛΙΝΔΟΣ

Μετά το πρωινό θα κατευθυνθούμε στην Ι.Μ.Παναγίας Τσαμπίκας. Η εικόνα της Παναγίας της Τσαμπίκας βρισκόταν αρχικά στο Μοναστήρι της Παναγίας του Κύκκου (Κύπρος). Από την Κύπρο, με θαυματουργικό τρόπο, η εικόνα έφευγε και πήγαινε στο βουνό Ζαμβύκη του Αρχάγγελου της Ρόδου. Είναι το μεγαλύτερο προσκύνημα στην Ρόδο. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην Λίνδο Στους πρόποδες ενός εντυπωσιακού βράχου, πάνω στα ερείπια μιας αρχαίας πόλης, φωλιάζει ο παραδοσιακός οικισμός της Λίνδου, που αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό, στο νησί της Ρόδου. Το μικρό κλειστό λιμάνι του Αποστόλου Παύλου, με τα καταγάλανα νερά του βρίσκεται στο πίσω μέρος της Λίνδου, σε ένα φυσικό άνοιγμα των βράχων και προσφέρει μια καταπληκτική εικόνα. Στο ένα άκρο του κόλπου, το μικρό εκκλησάκι υπενθυμίζει την επίσκεψη του Αποστόλου Παύλου στην Λίνδο.
Στην συνέχεια θα επιστρέψουμε στο λιμάνι της Ρόδου για την επιστροφή μας στην Σαντορίνη η οποία θα γίνει στις 4:00 μ.μ με το Blue Star 2. Θα φτάσουμε στον Αθηνιό στις 00:45 π.μ. .

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 190 Ευρώ.
Περιλαμβάνει εισιτήρια πλοίων με μια καμπίνα, ξενοδοχεία με πρωινό μεταφορές, ξεναγήσεις. ΔΕΝ περιλαμβάνει διατροφή και είσοδο σε μουσεία. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ –ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΣΤΑ ΦΗΡΑ
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 17:00-19:00.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 6937571900


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου