Νεότητα Θήρας

Ιστολόγιο του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού & Νήσων

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013

Α' Ημερίδα Νεότητας 2013

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο απόγευμα στην κατάμεστη αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας Φηρών η Α' Ημερίδα Νεότητας που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού & Νήσων. 

Η ημερίδα ασχολήθηκε με το θέμα: «ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012-13 & ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013-14»  και περιείχε τρείς συνεδρίες που αντιστοιχούσαν θεματολογικά στον απολογισμό, τους προβληματισμούς και τον προγραμματισμό της κατηχητικής δράσης που αναπτύσσεται οργανωμένα τα τελευταία χρόνια με την έμπειρη καθοδήγηση του προϊστάμενου του Γραφείου Νεότητος,  π. Χριστοφόρου Καραμολέγκου. 

Γνωστοί ιεροκήρυκες και θεολόγοι από την Μητρόπολη Θήρας (π. Νικόλαος Σιγάλας, π. Βασίλειος Αλεξόπουλος, κ. Νικόλαος Κουλουριώτης, κ. Γεώργιος Σίσκος), καθώς και από την περιφέρεια των Αθηνών, (όπως ο π. Θωμάς Συνοδινός, ο π. Κωνσταντίνος Συρίγος από την Μητρόπολη Μεσογαίας) προσπάθησαν να αναθερμάνουν με τον λόγο τους τον ιεραποστολικό ζήλο των κατηχητών της Μητροπόλεως που επίσημα ξεκινούν το έργο της κατηχήσεως στις 6 Οκτωβρίου.

Την βραδιά λάμπρυνε με την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, ο οποίος είχε νωρίτερα χοροστατήσει και λειτουργήσει στις εορταστικές ακολουθίες για την εορτή του Τιμίου Σταυρού στην Περίσσα.

Απόσπασμα από την ομιλία του στο βίντεο:Ο Σεβασμιώτος Μητροπολίτης Θήρας κ. Επιφάνιος πήρε τον λόγο στο τέλος της ημερίδας και σχολίασε την σημασία που είχε για την οργάνωση της κατηχητικής δράσης για τη νέα χρονιά. 

Οι κατηχητές είχαν ενεργό ρόλο στην ημερίδα αφού -σχεδόν από όλα τα χωριά- έθεσαν προβληματισμούς ενώπιον του Σεβ. Μητροπολίτου και των εφημερίων ιερέων τους με σκοπό να βρεθούν από κοινού λύσεις στα υπάρχοντα προβλήματα.

 Ευχόμαστε η νέα κατηχητική χρονιά να δώσει την ευκαιρία σε όλους μας, κληρικούς και λαϊκούς, να αποδείξουμε ότι έχουμε και βιώνουμε αυθεντικά το ορθόδοξο βίωμα της εν Χριστώ ενότητας και της από κοινού συνεργασίας, κάτι που από μόνο του θα ευαγγελίσει τον Χριστό στις καρδιές των παιδιών μας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου