Νεότητα Θήρας

Ιστολόγιο του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού & Νήσων

Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΡΑΣ ΑΜΟΡΓΟΥ & ΝΗΣΩΝ "ΛΗΞΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ 2015"

Την Κυριακή 19/7 έληξαν οι κατασκηνωτικές δραστηριότητες της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας Αμοργού & Νήσων οι οποίες πραγματοποιούνται στην Ανάφη. Στον χώρο της Ιεράς Μονής Παναγίας Καλαμιώτισσας φιλοξενήθηκαν κι εφέτος παιδιά και νέοι της Μητροπόλεως μας σε τέσσερις κατασκηνωτικές περιόδους και έζησαν τη χαρά των καλοκαιρινών διακοπών με ψυχαγωγία και δραστηριότητες  που έκαναν αξέχαστη την κάθε στιγμή. Κέντρο των συζητήσεων και της κατηχήσεως ήταν η Θεια Λειτουργία και σύνθημα της φετινής κατασκήνωσης «Καλεσμένοι στον Δείπνο».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού & Νήσων κ.κ. Επιφάνιος τόνισε στα στελέχη του γραφείου νεότητος και των κατασκηνώσεων ότι  η στήριξη του ποιμαντικού έργου της Εκκλησίας για τη νεότητα αποτελεί στήριξη της ελπίδος για ένα καλύτερο μέλλον. Ιδιαίτερα σήμερα που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει δυσκολότατες οικονομικές συνθήκες «αυτή η προσφορά και η αγάπη προς τα παιδιά με την  δράση του Θεάρεστου έργου των κατασκηνώσεων μέσα σε τούτη την καταχνιά καλλιεργεί ένα γλυκοχάραμα ελπίδος για το μέλλον του τόπου μας και της Εκκλησίας μας.

Η Ιερά Μητρόπολη ευχαριστεί τους αρωγούς της στην προσπάθεια αυτή αλλά κυρίως τους γονείς που δείχνουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στην Εκκλησία η οποία ως Μητέρα του λαού μας και παιδαγωγός εις Χριστόν δεν αφήνει κανένα αβοήθητο. Συν-ιερουργεί το κοινωνικό και το πνευματικό έργο της σε μια θαυμαστή ενότητα, αγωνίζεται για το ξαλάφρωμα της υλικής αλλά και της πνευματικής πείνας των παιδιών της προσφέροντας πάντα ως λύση τον Χριστό, που είναι το πλήρωμα κάθε ανάγκης μας και κάθε αναζήτησής μας.
Σε πείσμα των καιρών στηρίζοντας και μένοντας συμπαραστάτης στους γονείς και στις οικογένειες συνεχίζει να αποδεικνύει ότι μπορεί και οφείλει να συμβάλει θετικά στο έργο της σωστής αγωγής και ολοκλήρωσης των παιδιών και των νέων».








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου