Νεότητα Θήρας

Ιστολόγιο του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού & Νήσων

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Ανταπόκριση από το προσκύνημα Θηραίων στην αγιοτόκο Καππαδοκία

Ομάδα Θηραίων προσκυνητών από την Ενορία Αναλήψεως του Χριστού Καρτεράδου με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Ενορίας και του Γραφείου Νεότητας της Ι.Μητροπόλεως Θήρας, π. Χριστοφόρο Καραμολέγκο, πραγματοποιεί από την Παρασκευή προσκυνηματική επίσκεψη στην ιστορική και αγιοτόκο Καππαδοκία. Μία όντως πολύ ιδιαίτερη και ευλογημένη  γη από τους ασκητικούς ιδρώτες και τα μαρτυρικά αίματα των αγίων μας στην οποία κάποτε άνθιζε το ελληνορθόδοξο στοιχείο.

Ένα προσκύνημα στα χώματα που ασκήτεψαν οι άγιοι Καππαδόκες πατέρες, Μ. Βασίλειος, άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, άγιος Γρηγόριος Νύσσης, στις περιοχές που έθρεψαν σημαντικούς αγίους όπως ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης και ο Γέροντας Παΐσιος ο αγιορείτης.

Σήμερα μάλιστα τελέσθηκε μετά από άδεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Τουρκικής κυβέρνησης η Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και αγίας Ελένης στην Σινασό με τέλεση μνημοσύνου στους αποβιώσαντες κατά τον ξεριζωμό του 1924. Έπειτα, οι Θηραίοι ξεναγήθηκαν στην Σινασό και επισκέφθηκαν το σπίτι που έζησε ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος (με τον σταύλο μέσα στον οποίο κοιμόταν).


Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους...ανάφτε μας κάνα κεράκι...




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου