Νεότητα Θήρας

Ιστολόγιο του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού & Νήσων

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

π.Σέργιος Ρίμπκο-Ένας ρόκερ -ιεραπόστολος!

πηγή:proskynitis
Ο π.Σέργιος είναι ένας πολύ γνωστός ιερέας της ρωσικής εκκλησίας ο οποίος έχει βρει τον δικό του τρόπο για να κάνει ιεραποστολή μεταξύ των νέων.
Ο π.Σέργιος ο οποίος είναι δημοφιλής στους νέους και για τα αντισυμβατικά κυρήγματά του,έγινε μοναχός στην Όπτινα όταν ήταν 30 ετών(γενν.1960).
«Μέσα από την ρωσική ροκ μουσική ανακάλυψα τον δρόμο για την Ορθοδοξία.Στα νιάτα μου,όταν ζούσα πίσω από το ''σιδηρούν καταπέτασμα''όπου μας επιβαλλόνταν η φιλοσοφία της στασιμότητας,οι ροκ μουσικοί ήταν οι μόνοι που έλεγαν την αλήθεια μέσα από τα τραγούδια τους»είπε πρόσφατα ο π.Σέργιος στο στάδιο ''Λουζνίκι''με την ευκαιρία του εορτασμού των 30 χρόνων από την ίδρυση του ροκ συγκροτήματος Voskresenie(δηλαδή Κυριακή)
Ο π.Σέργιος πηγαίνει συχνά σε ροκ συναυλίες και μιλάει στους νέους.Ο ίδιος έχει ίδρυσει ένα ροκ κλάμπ,κοντα σε μία εκκλησία της Μόσχας το οποίο ονομάζεται ''Αγία Ξένια''(της Αγ.Πετρούπολης η δια Χριστόν σαλή).
Ως ορθόδοξος ιεραπόστολος ο π.Σέργιος συναντιέται συχνά με γνωστούς τραγουδιστές της ρωσικής και της διεθνούς ροκ μουσικής.Πρόσφατα δώρησε μίαν εικόνα της Παναγίας του Βλαδιμήρου στον γνωστό τραγουδιστή των Deep Purple,Ian Gillan,σ'ένα ροκ φεστιβάλ στην Σαμάρα.
Ο πατριάρχης της Ρωσίας αναγνώρισε την επιτυχή ιεραποστολική δραστηριότητα του π.Σεργίου(Ribko)μεταξύ των νέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου