Νεότητα Θήρας

Ιστολόγιο του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού & Νήσων

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ "Η ΓΛΥΚΟΓΑΛΟΥΣΑ" ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η έναρξη της Σχολής Γονέων, έναν θεσμό τον οποίο διοργανώνει η Ι.Μ. Θήρας Αμοργού κ’ Νήσων δια του παιδικού σταθμού « Η Γλυκογαλούσα» της ενορίας Καρτεράδου. Η Σχολή Γονέων και εκπαιδευτικών έχει στόχο να στηρίξει την δράση και την προσπάθεια των γονέων στα θέματα παιδαγώγησης και ανάπτυξης των παιδιών.

«Είναι μια πρωτοπορία για το νησί μας την οποία οφείλουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να την στηρίξουν και να την αξιοποιήσουν», τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ.κ. Επιφάνιος μετά τον αγιασμό έναρξης κατά τον χαιρετισμό του.

Στην πρώτη εισήγηση ο εφευρέτης και καθηγητής μαθησιακών δυσκολιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Γεώργιος Θ. Παυλίδης ανέπτυξε το θέμα «Bullying – Σχολικός Εκφοβισμός. Σχέση με Δυσλεξία & Διάσπαση Προσοχής (ΔΕΠΥ): Τέστ και Μέθοδος Παυλίδη».

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους γονείς , τους εκπαιδευτικούς και μ’όλους τους ενδιαφερόμενους για το τι είναι bulling, τα αίτια του, τις ψυχοκοινωνικές και εκπαιδευτικές συνέπειες τόσο στα θύματα όσο και στους θύτες, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής του στο σπίτι και στο σχολείο.

Η έγκαιρη διάγνωση της δυσλεξίας και της ΔΕΠΥ ιδίως από την προσχολική ηλικία, π.χ. με το βιολογικό τεστ Παυλίδη, θα αποτρέψει ή θα μειώσει σημαντικά το bulling, διότι αυτές οι δυο κατηγορίες μαθητών ενέχονται συντριπτικά περισσότερο από το αναμενόμενο κυρίως ως θύματα, στον σχολικό εκφοβισμό.

Η επόμενη εισήγηση έχει προγραμματιστεί  για τις 7/11/2015
Η είσοδος είναι ελεύθερη
Πληροφορίες για το πρόγραμμα στην σελίδα  Γονέων στο facebook :  « Γλυκογαλούσα Παιδικός Σταθμός».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου