Νεότητα Θήρας

Ιστολόγιο του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού & Νήσων

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ομιλία για τα αναπτυξιακά και ψυχολογικά χαρακτηριστικά του νηπίου και του παιδιού από τον Αιδεσ. Πρωτοπρ. Π. Βασίλειο Θερμό, ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή, Επίκ. Καθηγητή Α.Α.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7/3/2015 στη Χριστιανική Εστία, η οποία διοργανώθηκε στο πλαίσιο ποιμαντικής επιμόρφωσης το οποίο πραγματοποιεί η Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού & Νήσων σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης με θέμα «Ποιμαντική προσέγγιση του παιδιού και εφήβου στη σύγχρονη πραγματικότητα». 


Το θέμα της εισηγήσεως ήταν «Αναπτυξιακά και ψυχολογικά χαρακτηριστικά του νηπίου και του παιδιού» με ομιλητή τον Αιδεσ. Πρωτοπρ. π. Βασίλειο Θερμό, ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή, Επίκ. Καθηγητή Α.Α. 


Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ιερείς, κατηχητές - στελέχη του γραφείου νεότητας και εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να ενημερωθούν για τα σύγχρονα θέματα παιδοψυχιατρικής μέσα από μία πολύ πλούσια και εμπεριστατωμένη ομιλία ενώ οι ίδιοι είχαν την ευκαιρία να εργαστούν σε μικρές ομάδες μέσα από τις οποίες προέκυψε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση. 


Την Κυριακή 8/3/2015, στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε ανοιχτή πνευματική ομιλία από τον π. Βασίλειο Θερμό, με θέμα: «Τι είναι και τι δεν είναι άσκηση». 


Κατά την εισήγηση αυτή τέθηκαν ερωτήσεις και προβληματισμοί από το πολυπληθές κοινό που είχε κατακλείσει την αίθουσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου