Νεότητα Θήρας

Ιστολόγιο του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού & Νήσων

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Ο άγιος Γρηγόριος Παλαμάς και οι"θεολογικές" σχολές της πατρίδας μας






Δυστυχώς το πνεύμα της γνήσιας θεολογίας του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά κάθε άλλο παρά κυριαρχεί στις κατ όνομα και καθ υπόθεσιν, ουχί δε και πράγματι, "θεολογικές" σχολές της πατρίδας μας. Οι τελευταίες έχουν διαποτισθεί απ το δηλητήριο του ορθολογισμού με μοιραία συνέπεια να λανσάρονται στα πλαίσια της λειτουργίας τους οι προσωπικοί φιλοσοφικοί στοχασμοί και οι ποικίλου είδους ιδεοληψίες των διδασκόντων σε αυτές σαν θεολογικά θέσφατα. Δεν απέχει πολύ απ την πραγματικότητα η θλιβερότατη διαπίστωση επί τη βάσει της οποίας τα προαναφερθέντα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα υπηρετούν άριστα τους σκοτεινούς σχεδιασμούς της λεγόμενης Νέας Τάξεως. Έχουν μετατραπεί δηλονότι σε νεοταξικά παραμάγαζα και μεταπράτες των συμφερόντων υπερατλαντικών κέντρων εξουσίας.

 Προς τούτο με τη μοιραία και κατάπτυστη απόφασή τους υπέρ της ιδρύσεως "τμήματος ισλαμικών σπουδών" εντός των κόλπων της "θεολογικής" σχολής του ΑΠΘ "αβάνταραν" τη δόλια επιχείρηση της "πολιτιστικής" εισβολής του Ισλάμ στην εκπαιδευτική-πανεπιστημιακή κοινότητα του ΑΠΘ και την ελληνική κοινωνία γενικότερα, στην άμβλυνση των υγιών αντανακλαστικών της οποίας ποντάρουν οι προδιαληφθέντες νεοταξίτικοι κύκλοι. 


 Δυστυχώς, η εν θέματι σχολή διαφεντεύεται και έχει βραχυκυκλωθεί, ως επί το πλείστον, από μέλη της σέχτας του ΚΑΙΡΟΥ, δέσμια μίας στρεβλής "θεολογικής" σκέψεως, με μοιραία συνέπεια αντί οι σχολές να υπερμαχούν του δεινώς βαλλομένου Ορθοδόξου Δόγματος και Ήθους αυτές έχουν καταντήσει εργαστήρια καλλιέργειας και εφαλτήρια και βήματα προωθήσεως προχωρημένων οικουμενιστικών-συγκρητιστικών θέσεων και καταλυτικών, των θείων και ιερών κανόνων, των θεμελίων αυτών της Ορθοδοξίας, κατά το μακαριστό πνευματικό φάρο των Πατρών π.Γερβάσιο Παρασκευόπουλο, ληρημάτων και φαντασιοκοπημάτων. 


Στα πλαίσια της νεοταξίτικης αυτής "λογικής" εντάσσεται, προφανώς, και η θέσπιση επιλεγόμενου μαθήματος στο τμήμα "θεολογίας" της "θεολογικής" σχολής του ΑΠΘ με αντικείμενο το "θεολογικό φονταμενταλισμό". Ευτυχώς, σημειώθηκαν κάποιες αντιδράσεις, ενδεικτικές του γεγονότος ότι δε σιτίζονται άπαντες με το κουτόχορτο της "πολιτικής ορθότητας" στην οποία αφεύκτως παραπέμπει ο τίτλος του καινοφανούς αυτού "μαθήματος".


 Σοβαροί και συνειδητοποιημένοι κληρικοί-πνευματικοί προβληματίζονται σοβαρά να προτρέψουν τα πνευματικοπαίδια τους προκειμένου τα τελευταία να επιλέξουν τη φοίτησή τους στις λεγόμενες θεολογικές σχολές διατηρώντας τη βάσιμη, δυστυχώς υποψία, ότι θα καταστούν ευάλωτοι στην υιοθέτηση στρεβλών θεολογικών θέσεων που άπτονται καιρίως του Ορθοδόξου Δόγματος και Ήθους. Προφανώς ο "νέος τύπος" θεολόγου που φιλοδοξούν να πλάσουν οι νεοταξίτες είναι ο τύπος του οικουμενιστή-συγκρητιστή, 

 του νεονικολαίτη ερωτολογούντος, αγαπολόγου-σχεσιολόγου, 
 του αποστρεφομένου την πολεμική-αντιρρητική θεολογία των πατέρων ως δήθεν φονταμενταλιστική!, 
 του χαρακτηρίζοντος την προσκόλληση στους Θείους και Ιερούς κανόνες σαν νομικισμό, 
 τη συμμόρφωση με τη χριστιανική ηθική σαν ευσεβισμό και πιετισμό, 
 τον επιβεβλημένο, από του άμβωνος, έλεγχο των ποικίλων παρεκτροπών σαν "εισαγγελικό, καταγγελτικό λόγο", σαν "ρητορική μίσους" και άλλες τέτοιες αηδίες και ανοησίες κ.ο.κ.

Η ποιμαίνουσα Εκκλησία σιωπά σκανδαλωδώς για το κατάντημα των "θεολογικών" σχολών. Απομένει να αναληφθεί μέτωπο δράσεως απ την πλευρά των υγιώς φρονούντων επισκόπων, των ιερών μονών, ιεραποστολικών αδελφοτήτων, ενοριών, επιστημονικών συλλόγων και μεμονωμένων κληρικών και λαικών. Δεν πρέπει να αποτελεί τιμάριο μιας δράκας δήθεν προοδευτικών προφεσσόρων η ιερή υπόθεση του θεολογικού καταρτισμού και εξοπλισμού των παιδιών μας που θέλουν να σπουδάσουν την ιερή επιστήμη για να δώσουν ιερές μάχες κατά των αιρέσεων κι όχι να μετατραπούν σε γιουσουφάκια της νέας τάξης και νεογενίτσαρους!
 


 Λυκούργος Νάνης Ιατρός
πηγή:Ακτίνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου