Νεότητα Θήρας

Ιστολόγιο του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού & Νήσων

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΗΡΑΣ, ΑΜΟΡΓΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ


Με αφορμή την επέτειο για την ευλογημένη δωδεκαετή διαποίμανση της τοπικής μας εκκλησίας από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Επιφάνιο, το Γραφείο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και Νήσων οργάνωσε και πραγματοποίησε με επιτυχία εορταστική εκδήλωση, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και την κοπή της Βασιλόπιτας του Γραφείου Νεότητος.

Την εκδήλωση προλόγισε ο προϊστάμενος του Γραφείου Νεότητας, π. Χριστοφόρος Καραμολέγκος, ο οποίος ευχαρίστησε από καρδιάς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την συνεχή στήριξή του στα θέματα της νεότητας, ευχόμενος να είναι πολλά ακόμα τα έτη της αρχιερωσύνης του.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Θήρας, κ. Νικόλαος- Αναστάσιος Ζώρζος, η Έπαρχος Θήρας, κ. Θεώνη Λειβαδάρου, ο αντιδήμαρχος Θήρας, κ. Μάρκος Καφούρος και άλλοι πολιτικοί φορείς, οι οποίοι αναγνώρισαν την σημασία του έργου που επιτελείται από την Εκκλησία και αφορά στην νεότητα του τόπου μας και ευχήθηκαν εγκάρδια στον Σεβασμιώτατο κ. Επιφάνιο να έχει υγεία και μακροημέρευση στο ποιμαντικό και κοινωνικό έργο που με ζήλο αλλά και ταπείνωση υπηρετεί τα τελευταία δώδεκα έτη.

Επίσης, την εκδήλωση χαιρέτησε και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, ως Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που για πρώτη φορά φέτος υλοποιεί πρόγραμμα επιμόρφωσης για τα στελέχη του Γραφείου Νέοτητας.

Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης ξεκίνησε με την παρουσίαση επίκαιρων βυζαντινών ύμνων από τους χορωδούς του Συλλόγου Θηραίων Ιεροψαλτών «Αντώνιος Σιγάλας», υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτη κ. Νικολάου Βαρβαρήγου.

Στην συνέχεια, στην σκηνή της Χριστιανικής Εστίας ανέβηκαν τα μέλη της Χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, τα οποία με την καθοδήγηση του χοράρχη, κ. Εμμανουήλ Καφούρου, έψαλλαν και τραγούδησαν τα παραδοσιακά κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων καθώς και διάφορα τραγούδια.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Επιφάνιος, ο οποίος ευχήθηκε σε όσους γέμισαν με την παρουσία τους την αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας να γίνει η νέα χρονιά το χρονικό σημείο που οι νέοι και οι νέες μας θα αγκαλιάσουν ακόμα περισσότερο τις δραστηριότητες του Γραφείου Νεότητας με τρόπο που θα δημιουργήσει έναν «πνευματικό» σεισμό στην Σαντορίνη...


Τέλος, ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Γραφείου Νέοτητας αρχιμ. Χριστοφόρο Καραμολέγκο και όλα τα στελέχη και τους κατηχητές για τον ιδιαίτερο κόπο και τις κατηχητικές δραστηριότητες που προσφέρουν στις κατηχητικές συντροφιές των ενοριών της Μητροπόλεως.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου