Νεότητα Θήρας

Ιστολόγιο του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού & Νήσων

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Δελτίο τύπου Γραφείου Νεότητος για τις φετινές κατασκηνώσεις (φωτογραφίες από την Β' κατασκηνωτική περίοδο)

Συνεχίζεται για τρίτη χρονιά και εφέτος με απόλυτη επιτυχία η λειτουργία των παιδικών και νεανικών κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας Αμοργού & Νήσων στην Ανάφη. Την εβδομάδα αυτή ξεκίνησε η τρίτη από τις τέσσερις περιόδους των κατασκηνώσεων που διοργανώνει το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως στο πνευματικό και ησυχαστικό περιβάλλον της Ιεράς Μονής Παναγίας της Καλαμιώτισσας, κοντά σε μια ασφαλή και πανέμορφη παραλία.

Σύνθημα των κατασκηνώσεων αυτή τη χρονιά είναι το: «ΠΟΡΕΥΘΕΝΤΕΣ…» που είπε ο Χριστός στους μαθητές Του κατά την Ανάληψη του (Ματθ.28,19) καλώντας τους να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα του Ευαγγελίου της αγάπης.

Έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 158 παιδιά τα οποία ζουν το καλοκαιρινό τους όνειρο διασκεδάζοντας, παίζοντας, γνωρίζοντας τη μαγεία που κρύβει η φύση, μαθαίνοντας να φροντίζουν τον εαυτό τους, να βοηθούν και να συνεργάζονται με του κατασκηνωτές τους και να ζουν σαν μια κοινότητα όπου όλα είναι κοινά. Στόχος αυτής της δράσης είναι να προβάλει και να εμπνεύσει στα παιδιά, στους νέους και στις νέες αξίες, ιδανικά και πρότυπα που θα δομήσουν σταθερά την υπόλοιπη ζωή τους.

Η Ιερά Μητρόπολη ευχαριστεί τους γονείς που δείχνουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στην Εκκλησία η οποία ως Μητέρα του λαού μας και παιδαγωγός εις Χριστόν δεν αφήνει κανένα αβοήθητο. Συν-ιερουργεί το κοινωνικό και το πνευματικό έργο της σε μια θαυμαστή ενότητα, αγωνίζεται για το ξαλάφρωμα της υλικής αλλά και της πνευματικής πείνας των παιδιών της προσφέροντας πάντα ως λύση τον Χριστό, που είναι το πλήρωμα κάθε ανάγκης μας και κάθε αναζήτησής μας.

Σε πείσμα των καιρών στηρίζοντας και μένοντας συμπαραστάτης στους γονείς και στις οικογένειες συνεχίζει να αποδεικνύει ότι μπορεί και οφείλει να συμβάλει θετικά στο έργο της σωστής αγωγής και ολοκλήρωσης των παιδιών και των νέων.

Εκ του γραφείου νεότητας
Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας Αμοργού & Νήσων

Φωτογραφικό υλικό από την Β' Κατασκηνωτική περίοδο (αγόρια Δημοτικού):

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΦΗΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΟ









Ποδόσφαιρο και μπάνιο στην παραλία κοντά στο μοναστήρι
 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ Β' ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ



Διακρίνονται οι ομαδάρχες μαζί με τους μικρούς κατασκηνωτές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου