Νεότητα Θήρας

Ιστολόγιο του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού & Νήσων

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Εκδήλωση για την 11ετία Αρχιερατείας του Σεβασμιώτατου Θήρας κ. Επιφανίου από το Γραφείο Νεότητος

Με μια σεμνή και λιτή εκδήλωση στη «Χριστιανική Εστία» στα Φηρά γιορτάστηκαν τα 11 χρόνια Αρχιερατείας του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου. Η αρχή έγινε με την κοπή της πίτας, με τον Ιεράρχη να εύχεται τη γρήγορη έξοδο της χώρας από την κρίση, λέγοντας χαρακτηριστικά «Να ξεφύγουμε πρώτα από την πνευματική κρίση και μετά από την υλική». 

 Αμέσως μετά, στο βήμα της «Χριστιανικής Εστίας», ανέβηκε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος (Καραμολέγκος), εφημέριος του Καρτεράδου και Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της Μητρόπολης, που αφού εξήρε τη συνεχή στήριξη του Μητροπολίτη στη δραστηριότητα του Γραφείου, αλλά και στο κατηχητικό έργο ( ή αίθουσα ήταν γεμάτη από καθηγητές που συμμετέχουν στα Κατηχητικά), έκανε μια σύντομη αναδρομή στην πορεία του π. Επιφανίου. Ξεκινώντας από την Ιερά Μονή Χοζοβιωτίσσης στην Αμοργό, όπου υπήρξε επί 38 χρόνια ηγούμενος (ο μακροβιότερος σε ιστορική Μονή της Ελλάδας!), επελέγη στις 9 Ιανουαρίου του 2003 Μητροπολίτης από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας και λίγες μέρες αργότερα (13 Φεβρουαρίου) ενθρονίστηκε επισήμως στο Μητροπολιτικό Ναό Θήρας, παρουσία του τότε Αρχιεπισκόπου Μακαριστού Χριστόδουλου. Ο ομιλητής, τόνισε την απλότητα και την πλήρη ανιδιοτέλεια του Επισκόπου, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι συνεχώς δίνει χρήματα από τη δική του τσέπη σε όσους τα έχουν ανάγκη. Μίλησε επίσης για τη βαθιά αγάπη του σ. Επιφανίου στη γενέτειρά του, την Αμοργό, λέγοντας με χιούμορ « για το Μητροπολίτη μας τα Προϊόντα της Αμοργού είναι τα πιο καλά, τα φρούτα της τα πιο νόστιμα και το νερό της το καλύτερο απ’ όλα». 

Αναφέρθηκε ακόμα στη φιλοζωία του σ. Επιφανίου που διατηρεί ζώα τα οποία περιποιείται καθημερινά ο ίδιος, ενώ στη συνέχεια, προβλήθηκε ένα μικρό φωτογραφικό αφιέρωμα από τη ζωή του. Στην εκδήλωση, εκτός από τους ιερωμένους (ο σεβασμιότατος έχει χειροτονήσει 8 Διακόνους και 9 Ιερείς στα έτη της ποιμαντορίας του)και τους καθηγητές παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος- Νικόλαος Ζώρζος, ο Αντιδήμαρχος κ. Μάρκος Καφούρος, ενώ την μείζονα αντιπολίτευση εκπροσώπησε ο κ. Εμμανουήλ Λειβαδάρος. Μετά την ευχή «Εις Πολλά έτη Δέσποτα», που έψαλλαν σύσσωμοι οι παριστάμενοι, παρατέθηκε λιτό δείπνο.


Κείμενο Δ. Πράσσου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου