Νεότητα Θήρας

Ιστολόγιο του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού & Νήσων

Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

Ομιλία από τον Πατέρα Θεολόγο τον Αγιορείτη στη Σαντορίνη

πηγή:orthodoxcongo
Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 έγινε μια ωραία προβολή και παρουσίαση στη Χριστιανική αίθουσα της Μητροπόλεως Θήρας για το ιεραποστολικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας στην Αφρική και πιο συγκεκριμένα στο Κονγκό, από τον Πατέρα Θεολόγο τον Αγιορείτη.
Ο Πατήρ Θεολόγος έχει πλούσια ιεραποστολική δράση, τόσο στη πονεμένη μαύρη ήπειρο όσο και στην γειτονική μας χώρα
την Αλβανία.
Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι ο Πατήρ Θεολόγος είναι Αρχιτέκτονας του Πολυτεχνείου της Αθήνας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι.
Η μεγάλη του όμως αγάπη για τους αδελφούς Αφρικανούς, τον έκανε να προβεί στην ίδρυση της Εκκλησίας του Κονγκό εκ του μηδενός, χτίζοντας διάφορες εκκλησίες, Επισκοπείο, ραδιοφωνικό σταθμό, Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο, ορφανοτροφείο, ένα Μοναστήρι το οποίο είναι και μοναδικό στην Κεντρική Αφρική.Ίδρυσε κλινική, ενώ αγόρασε και ένα άλλο οικόπεδο για μια δεύτερη κλινική.
Όλα αυτά έγιναν με τη στήριξη των ιεραποστολικών συλλόγων «Πρωτόκλητος» Πάτρας και «Αδελφότης Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής» Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και με δωρεές δωρητών από όλο τον κόσμο.
Εν ολίγοις ήταν ο δημιουργός και η ψυχή της Εκκλησίας του Κονγκό!
Όμως, ως ένας απλός και ταπεινός  εργάτης του αμπελώνα του Κυρίου, γνωρίζει ότι αυτό δεν είναι έργο δικό του, αλλά έργο του Θεού, και σε Εκείνον εναποθέτει τις ελπίδες του και τα όνειρά του.
Ευχόμαστε ο Θεός να του χαρίζει πλούσια τα ελέη Του στο δύσκολο πραγματικά έργο του.

1 σχόλιο:

  1. Ευλογημένη ψυχή, ο π. Θεολόγος, με τεράστιο έργο. Αυτό το έργο μιλάει στις ψυχές των ανθρώπων, γιατί είναι κατάθεση ψυχής και όχι "ντουβάρια", όπως είπε κάποιος ανόητος υποτιμητικά. Ο π. Θεολόγος έκτισε υλικά και πνευματικά οικοδομήματα και το πέρασμά του μένει με ίχνη ανεξίτηλα στην Εκκλησία του Κονγκό. Ο Θεός να του δίνει δύναμη να υπομένει με καρτερικότητα τις δυσκολίες που ο διάβολος βάζει στο δρόμο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή