Νεότητα Θήρας

Ιστολόγιο του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού & Νήσων

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Άρης Σερβετάλης: "Διαβάζω τον γέροντα Παΐσιο – Εμπιστεύομαι τον Θεό"


 Άρης Σερβετάλης: Διαβάζω τον γέροντα Παΐσιο – Εμπιστεύομαι τον θεό

Άλλος ένας νέος ηθοποιός - δες και το Νίκο Αναδιώτη, αλλά και τον ορθόδοξο Jonathan Jackson - που παραδέχεται ότι πιστεύει στο Θεό, προσεύχεται και εξομολογείται... Γίνεται έτσι όχι περισσότερο διάσημος απ' όσο ήδη είναι, αλλά, αντίθετα, εύκολος στόχος στα κακόβουλα σχόλια διαφόρων ταλαίπωρων περιηγητών της μπλογκόσφαιρας, όπως φαίνεται κι από τη συγκεκριμένη ανάρτηση. Αναδημοσιεύουμε από εδώ, με ευχαριστίες στο φίλο μπλογκοναύτη που μας το έστειλε.

Οι περισσότεροι από εμάς τον λατρέψαμε μέσα από το ρόλο του Λάζαρου που γυρνούσε συνεχώς με τον Μήτσο, το ιγκουάνα του στον ώμο, στη σειρά «Είσαι το Ταίρι μου»!


Πολλοί επίσης τον έμαθαν από τον ρόλο του τύφλου στο σίριαλ του Χ. Παπακαλιάτη «Κλείσε τα Μάτια». Ο λόγος για τον Άρη Σερβετάλη, ο οποίος εκτός από την υποκριτική και την ξυλουργική λατρεύει και την ανάγνωση θρησκευτικών βιβλίων.
«Διαβάζω τον γέροντα Παΐσιο, τον Βελιμίροβιτς. Μου αρέσει να διαβάζω βίους Αγίων. Μία ιδιαίτερη σχέση έχω με τον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη και τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Επισκέπτομαι ένα συγκεκριμένο μοναστήρι στη Πελοπόννησο, κοντά στη Δημητσάνα, είναι αφιερωμένο στον Τίμιο Πρόδρομο», είπε ο ηθοποιός σε συνέντευξη που παραχώρησε, τονίζοντας παράλληλα ότι προσπαθεί να εκκλησιάζεται κάθε Κυριακή.
Ο αγαπημένος ηθοποιός δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι σε δύσκολες καταστάσεις έχει απευθυνθεί και έχει πάρει δύναμη από το Θεό. «Εξομολογούμαι... Σε δύσκολες καταστάσεις έχω βοηθηθεί από τον Θεό. Πίστη για μένα σημαίνει να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου κάπου. Προσωπικά τον εμπιστεύομαι στον Θεό, αυτό με ανακουφίζει» δηλώνει ο Άρης Σερβετάλης και προσθέτει «σήμερα ο άνθρωπος έχει κυριευτεί από τα πάθη του. Πρέπει να βάλουμε μέτρο στις επιθυμίες μας. Πολλές φόρες μπαίνω στη διαδικασία να θέλω και κάτι παραπάνω και πιάνω τον εαυτό μου να αισθάνεται ότι αυτό είναι ένα πάθος. Προσπαθώ να το ελέγξω αλλά μόνος μου δεν τα καταφέρνω. Το αποτέλεσμα έρχεται όταν προσεύχομαι και εξομολογούμαι».

 Αξίζει να διαβάσουμε και μερικά σχόλια κάτω απ' την αρχική ανάρτηση:

Ειναι πολυ καλός ως ηθοποιός αλλα δυστηχώς δεν του άνοιξε τους ορίζοντές του η τέχνη. Κρίμα. Εν ετη 2013 που εχουμε φτασει στα περατα του συμπαντος να υπαρχουν ανθρωποι να πιστευουν σε αγίους !!!!!!!!! . Τετοια άτομα εκμεταλλεύεται η εκκλησία και πλουτίζει.

Έτσι ε? Τι λες βρε παιδί μου!!! Σα δε ντρέπεται !!!! Εσύ είσαι σίγουρος για την Εκκλησία που εκμεταλλεύεται τέτοια άτομα και πλουτίζει.Μπορείς να το αποδείξεις?

Συγχαρητήρια !!! ο έξυπνος άνθρωπος είναι πιστός Χριστιανός. όλα τα άλλα ειναι φούσκες.

Εγω οσους βλεπω και ειναι πολυ πιστοι και τρεχουν καθε τρεις και λιγο στην εκκλησια ειναι ολοι τους ηλιθιοι. Τι εχεις να πεις για αυτο ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου